De nieuwste coronamaatregelen

13 november 2021


Met ingang van zaterdag 13 november zijn er wederom nieuwe coronamaatregelen afgekondigd door het kabinet vanwege de nieuwe golf coronabesmettingen. De nieuwste maatregelen die hieronder staan gelden per direct, vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. Op vrijdag 3 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld door het kabinet. Indien van toepassing sturen we t.z.t. weer een update.

Helaas moeten we dus ook het geplande Herfstevent op 20 november 2021 cancellen. Houd de app en onze website in de gaten voor de updates over de events en de maatregelen. 

Paviljoen en bar

 • Paviljoen: het tennispaviljoen is geopend tot 19.30 uur. Een vaste zitplaats is verplicht en voor iedereen van 18 jaar en ouder blijft de regel om een geldig CTB te kunnen laten zien.
 • Bardiensten: alle avondbardiensten vanaf 19.30 uur vervallen t/m 4 december. Alle ingeplande bardiensten blijven wel staan. Heb je in deze periode een ingeplande bardienst staan, dan hoef je deze niet later in te halen. 

Publiek

 • Publiek is niet toegestaan op het park of in de hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en vrij spelen.

1,5 meter afstand

 • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.

Natuurlijk gaan we er van uit, dat je thuis blijft bij klachten of als je in afwachting bent van een testuitslag.
Verder blijft het belangrijk om regelmatig handen te wassen, in je elleboog te niezen of hoesten, elkaar ruimte te geven en geen handen te schudden. 

Laten we met z’n allen het beste ervan maken en zorgen voor een gezonde tennisomgeving voor iedereen. 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur
Rob, Ineke, Erna, Georgette, Bas, Hans en Bas

____________________________________________________________________________

Communicatie 5 november 2021

Met ingang van zaterdag 6 november zijn er nieuwe coronamaatregelen afgekondigd door het kabinet vanwege de nieuwe golf coronabesmettingen. Maatregelen waar ook LTV Breukelen haar verantwoordelijkheid in zal moeten nemen. Gelukkig is de buitensport vooralsnog uitgesloten van controle op het coronatoegangsbewijs (CTB).

Er is een CTB nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder om te tennissen in de blaashal (zowel training als vrij spelen), voor het betreden van de binnenruimtes (kantine, kleedkamer en toiletten) en voor het gebruik van het terras. Een geldig CTB is een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag of een bewijs dat je hersteld bent van corona.

De volgende maatregelen gelden vanaf zaterdag 6 november voor iedereen van 18 jaar en ouder:

Blaashal

 • Training: de trainers van CTO scannen alle lessende spelers van 18 jaar en ouder bij aanvang van de les. Heb je geen geldige QR-code bij je, dan kun je helaas niet meedoen. Het lesgeld kan niet worden gerestitueerd.
 • Contractanten: de contractant van de baanhuur is verantwoordelijk voor het scannen van de QR-code bij zijn medespelers, voordat wordt gestart met spelen. Bij afwezigheid van de contractant wordt dit overgedragen aan een ander tennislid uit de groep.
 • Losse boeking baanhuur: de persoon die de baan boekt in de blaashal is verantwoordelijk voor het scannen van de QR-code bij zijn medespelers voordat wordt gestart met spelen.

Buitenbanen

Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs nodig voor zowel sporters als publiek.

Binnenruimtes en terras

Sporters en bezoekers van 18 jaar en ouder moeten een geldig CTB kunnen laten zien. Dit geldt voor het clubhuis en terras, maar ook wanneer je gebruik wil maken van het toilet of de kleedkamer. Indien een barvrijwilliger aanwezig is, zal deze de QR-code van de aanwezigen scannen. 

QR code scanner

Voor trainers, bardienst en contractanten van de banen:

 • Download de app “Scanner voor Corona Check” om het geldig CTB te kunnen checken.
 • De werking spreekt voor zich: na het scannen van een geldige QR code verschijnt een groen vinkje (en anders is het  rood).
 • Meer informatie en uitleg over het scannen is te vinden via deze website.

Sporters of bezoekers die geen geldige QR-code kunnen laten zien, moeten de binnenruimte en/of het terras direct verlaten. Degene die de controle heeft uitgevoerd, heeft de volledige steun van het bestuur om de sporter/bezoeker hiertoe aan te sporen. Zo nodig kan contact opgenomen worden met een van de bestuursleden.

Gedeelde verantwoordelijkheid 

Met bovenstaande werkwijze proberen we als vereniging zo goed mogelijk aan onze maatschappelijke verplichting te voldoen. We realiseren ons dat we veel vragen van barvrijwilligers, van trainers, en van alle leden en bezoekers en dat niet iedereen het eens zal zijn met deze maatregelen. Als bestuur voelen we ons niet geroepen om uitspraken te doen over nut en effectiviteit van deze maatregelen. Wij menen echter wel dat we gezien de sterke stijging in het aantal besmettingen, alles moeten doen om te voorkomen dat er bij LTV Breukelen een cluster of brandhaard kan ontstaan wat mogelijk nog ernstiger gevolgen voor onze vereniging en haar leden kan hebben. 

Het bestuur vertrouwt er op dat alle sporters, bezoekers en vrijwilligers zich aan de bovenstaande regels zullen houden. We rekenen er ook op, mocht je het er niet mee eens zijn, dat je niet de discussie aangaat met degenen die je QR-code willen scannen of die je aanspreken om de binnenruimtes of het terras te verlaten wanneer je geen geldig coronatoegangsbewijs hebt. Uiteraard kan elk lid zich bij vragen of opmerkingen melden bij één van de bestuursleden. 

NB: Mocht er door een gemeentelijke handhaver (BOA of politie) worden geconstateerd dat iemand geen geldig coronatoegangsbewijs heeft, dan zullen alle eventuele boetes op het lid of de bezoeker worden verhaald. Wij begrijpen dat dit wat vraagt van ons allemaal. 

Nog even de andere maatregelen op een rij

Een aantal maatregelen is niet gewijzigd, maar ook hier zal strikter op worden gehandhaafd.

 • De 1,5 meter afstand blijft een dringend advies en wij vragen onze leden en bezoekers dit te respecteren.
 • Natuurlijk gaan we er van uit, dat je thuis blijft bij klachten of als je in afwachting bent van een testuitslag.
 • Verder blijft het belangrijk om regelmatig handen te wassen, in je elleboog te niezen of hoesten, elkaar ruimte te geven en geen handen te schudden. 

Laten we met z’n allen het beste ervan maken en zorgen voor een gezonde tennisomgeving voor iedereen. 

Met sportieve groet,

 


Het bestuur
Rob, Ineke, Erna, Georgette, Bas, Hans en Bas

Het blaashalbestuur
Martien, Ronald, Jan

Nieuwscategorieën