Voorjaarscompetitie 2021

Op dit moment mogen er nog geen wedstrijden worden gespeeld en niemand weet precies wanneer dit wel weer kan. Wel hebben we goede hoop dat we in het voorjaar weer 'normaal' competitie kunnen spelen en dat jij dan ook weer meedoet! 

De voorbereidingen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie zijn inmiddels begonnen en de inschrijving voor de competitie is geopend. Inschrijven kan via de volgende link: Inschrijfformulier voorjaarscompetitie Uiterste inschrijvingsdatum is 18-12-2020

Deze inschrijving is alleen voor de senioren competitie. De inschrijving voor de junioren loopt via de jeugdcommissie i.s.m. de trainers.

De speeldata van de voorjaarscompetitie zijn ook bekend. 

Let op: 

  • Het inschrijven als team is alleen mogelijk bij senioren. Jeugdspelers mogen wel voorkeur voor vrienden of vriendinnen aangeven. De jeugdteams worden samengesteld door CTO in samenspraak met de jeugdcommissie.
  • Ten op zichte van vorig jaar zijn een aantal wijzigingen. De 50+ competitie op zaterdag is samengevoegd met de 17+ competitie.
  • Daarnaast zijn op zondag drie nieuwe competitievormen geïntroduceerd, de herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel competitie. In deze nieuwe vorm (welke voor de vrijdag en zaterdag al langer bestond) worden alleen dubbelwedstrijden gespeeld.
  • De competitie nieuwe stijl, zoals in 2018 geïntroduceerd (waarbij de derde set in dubbel partijen is vervangen door een super tiebreak) blijft bestaan.
  • Voor de zaterdag vervallen alle teamrechten. Éénmalig wordt op basis van de speelsterktes van de competitiespelers een nieuwe klasse indeling bepaald. Vanaf volgend jaar wordt weer volgens promotie/degradatie gespeeld. Voor de zondag blijven de huidige teamrechten wel bestaan.
  • Net als voorgaande jaren verwachten we weer een groot animo voor de competitie. Wanneer het aantal inschrijvingen groter is dan de beschikbare capaciteit zal worden geloot tussen de inschrijvingen. Zie hiervoor ook meer informatie hieronder.   

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.  

Lotingsbeleid:

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees meer hier over competitiebeleid. 

Reglementen:

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de knltb (centrecourt). Klik hier voor meer informatie over het reglement.

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen, lees hier meer.

Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met cwt@ltvbreukelen.nl
Veel tennisplezier,   Faye Smeele-Reitsma namens CWT

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf aanvoerdersbrief 2019.pdf

Vragen?

logo

E-mail

info@ltvbreukelen.nl

Telefoon

+31 346 261 226

L.T.V. Breukelen

Broekdijk Oost 45
3621 LM Breukelen