Jeugdleden informatie

LTV Breukelen is een tennisvereniging met veel jeugdleden. Als jeugdcommissie willen we dat alle jeugdleden -van jong tot oud en van fanatiek tot minder fanatiek- zich thuis voelen bij LTV Breukelen. Hieronder beantwoorden we een aantal vragen over lidmaatschap en tennislessen voor jeugdleden.

Nog geen lid?

Wil je eerst kijken hoe leuk je tennis vindt? Schrijf je dan in voor een proefles via [email protected] of kom de eerste vrijdag van de maand (van april tot en met oktober) naar de 'patattennis' clinics:
16.00 -17.00 voor rood en oranje
17.00 -18.00 voor groen en geel

Hoe stroom ik in als jeugdlid?

LTV Breukelen is een KNLTB Tenniskids Vereniging. Dat betekent dat je wordt ingedeeld in een kleur. Als beginnende tennisser is de kleur afhankelijk van je leeftijd. Als je je opgeeft voor een training of toernooi wordt er gevraagd naar deze kleur. In overleg met de trainer wordt de kleur bepaald.

Vanaf je 13e ga je automatisch naar de kleur ‘Geel’. Op je 18e word je senior lid.

Meer over tenniskids kun je hier lezen.

Hoeveel kost ons lidmaatschap?

 • Junioren (geboren tussen 2004 en 2013) betalen € 98,00 per jaar
 • Eenmalig entreegeld is €17,50

Starterspakket
Voor nieuwe jong junior leden (geboren in 2014 of later) hebben we een all-in starterspakket van €125,00 per jaar. In dit pakket zitten:

 • Lidmaatschap (inclusief vrij tennissen);
 • Eenmalig entreegeld;
 • Tennislessen in de zomerperiode (april tot en met september);
 • Patattennis clinics 1e vrijdag van de maand (april tot en met oktober - muv
  augustus);
 • Deelname aan de jeugdclubkampioenschappen eind augustus;
 • Deelname aan Worldtour Tenniskids op zondagochtend;
 • Leenracket voor les en toernooien.

Er is ook een all-in plus pakket voor €260,00. Daarbij zit naast
bovengenoemde voordelen ook nog tennisles in de winter (in de blaashal) en
een eigen racket.

Begin je als nieuw lid met wintertraining? Dan hoef je nog geen lidmaatschap
van LTV Breukelen te hebben. Je kunt je dan in het voorjaar aanmelden.

Tennislessen

De tennislessen bij LTV Breukelen worden verzorgd door tennisschool CTO . Ons beleid is dat elk beginnend jeugdlid tennislessen volgt. Ieder lesseizoen (zomer en winter) worden er groepjes gemaakt op basis van aangegeven beschikbaarheid, niveau/kleur en voorkeuren voor vriendjes en vriendinnetjes. Voor de jongere kinderen (in Rood en Oranje) zijn er in ieder geval lesgroepen op de woensdag- en vrijdagmiddag. CTO stuurt hiervoor in februari/augustus mailingen zodat je je per half jaar voor de tennislessen kunt inschrijven. Kijk voor meer informatie hier.

De prijzen voor de tennislessen verschillen per seizoen. In de winter zijn ook de kosten van de blaashal (op baan 1, 2 en 3 van LTV Breukelen) in de lesprijs opgenomen.

 • In de zomer variëren de tarieven van €103 voor een groep van 8 personen tot €206 voor een groep van 4 personen 55 minuten.
 • In de winter variëren de tarieven van €200 voor 8 personen tot €319 voor 4 personen. Rood 8 personen heeft een lager tarief van €155.
 • Verder zijn er ook privélessen of intensieve trainingen (2x per week) mogelijk. Voor de exacte prijzen voor de lesgroep die je wenst, kun je een mail naar [email protected] sturen.


Wat wordt er allemaal georganiseerd voor jeugdleden?

LTV Breukelen heeft een groot aantal jeugdleden en we organiseren daarom regelmatig leuke evenementen. Vanuit de Jeugdcommissie houden we je op de hoogte van de bovenstaande activiteiten die plaatsvinden via de email. In de KNLTB Club App en op de site van LTV Breukelen (www.ltvbreukelen.nl) zie je onder Commissies/Jeugd ook de lijst met evenementen en informatie. Tot slot heeft LTV Breukelen een Facebookpagina en Instagram account waar je lid van kan worden. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Competitie
Wij stimuleren alle kinderen om mee te doen aan de door KNLTB aangeboden competitievormen op zondag. Zo is er de World Tour Tenniskids voor de jongste jeugd. Voor de oudere jeugd zijn in het voor en najaar competitie wedstrijden.
• Worldtour Tenniskids Rood en Oranje (6-10 jarigen) op zondag
• Jeugdcompetitie Groen en Geel vanaf 10 jaar op zondag

Patat Tennis
Patat tennis is een activiteit waarbij er gezellig samen getennist wordt in clinic-vorm. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, iedereen kan en mag meedoen! En je mag altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. Na het tennissen kan je lekker patat eten – op kosten van LTV Breukelen.
Patattennis is er van april-oktober iedere eerste vrijdag van de maand:
• 16.00 – 17.00 clinic voor Rood en Oranje
• 17.00 – 18.00 clinic voor Groen en Geel

Zomertoernooien
LTV Breukelen heeft twee grote jeugdtoernooien: Het Open Jeugd Toernooi (OJTB) voor alle kinderen uit de omgeving vindt plaats rond het begin van de schoolvakantie en de Jeugd clubkampioenschappen (JCK) voor alle jeugdleden van onze club in de laatste week van de schoolvakantie. Een leuke manier om veel kinderen te leren kennen, je tennisspel te oefenen en deel te nemen aan alle leuke activiteiten die tijdens de toernooiweken plaatsvinden.

Andere evenementen
• De afgelopen jaren hebben we verschillende evenementen voor de jeugd georganiseerd. Het Oliebollentoernooi in januari, de Openingsevent voor alle leden in maart, het Generatietoernooi in juni waarbij je als jeugdlid met een ‘senior’ uit jouw familie speelt.
• Jaarlijks is er ook mogelijkheid om met begeleiders vanuit CTO naar het ABN Amro tennistoernooi te gaan.
• Winter Jeugd Clubkampioenschappen in december

Voor meer informatie, hou de website in de gaten. Vind je het leuk om een actieve rol te spelen bij deze events, neem contact op met [email protected]

We wensen je veel tennisplezier!
De Jeugdcommissie
[email protected]

 

 

Informatie jeugdleden 2021.pdf Informatie nieuwe jeugdleden 2021.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 346 261 226

L.T.V. Breukelen

Broekdijk Oost 45
3621 LM Breukelen