Ledeninformatie - jeugd

LTV Breukelen is een tennisvereniging met veel jeugdleden. Als jeugdcommissie willen we dat alle jeugdleden - van jong tot oud en van fanatiek tot minder fanatiek- zich thuis voelen bij LTV Breukelen. Hieronder beantwoorden we een aantal vragen over lidmaatschap en tennislessen voor jeugdleden.

Voor contactgegevens en nieuws verwijzen we jou of jouw ouders naar de KNLTB ClubApp. Via de KNLTB ClubApp (beschikbaar voor iOS en Android) ontvang je alle informatie over de activiteiten en nieuws. Lees hier hoe je de KNLTB ClubApp kan installeren.

Nog geen lid?

Wil je eerst kijken hoe leuk je tennis vindt? Schrijf je dan in voor een proefles via [email protected] of kom de eerste vrijdag van de maand (van april tot en met oktober) naar de Patat Tennis Clinics van 16.00 -17.00 voor rood en oranje

Hoe stroom ik in als jeugdlid?

LTV Breukelen is een KNLTB Tenniskids Vereniging. Dat betekent dat je wordt ingedeeld in een kleur. Als beginnende tennisser is de kleur afhankelijk van je leeftijd. Als je je opgeeft voor een training of toernooi wordt er gevraagd naar deze kleur. In overleg met de trainer wordt de kleur bepaald.

Vanaf je 13e ga je automatisch naar de kleur ‘Geel’. Op je 18e word je senior lid. Meer over tenniskids kun je hier lezen.

Hoeveel kost ons lidmaatschap?

Je wordt lid van LTV Breukelen en betaalt daarvoor contributie. Het is de bedoeling dat je je daarnaast ook inschrijft voor tennisles die verzorgd worden door CTO. De tarieven voor het lidmaatschap zijn als volgt:

 • Junioren (geboren tussen 2007 en 2017) betalen € 105,00 per jaar
 • Eenmalig entreegeld is €18,00

Starterspakket
Voor nieuwe jong junior leden (geboren vanaf 1 januari 2017) hebben we een all-in starterspakket van €136,50 per jaar. In dit pakket zitten:

 • Lidmaatschap (inclusief vrij tennissen);
 • Eenmalig entreegeld;
 • Tennislessen in de zomerperiode (april tot en met september);
 • Patattennis clinics 1e vrijdag van de maand (april tot en met oktober - muv augustus);
 • Deelname aan de jeugdclubkampioenschappen eind augustus;
 • Deelname aan Worldtour Tenniskids op zondagochtend;
 • Leenracket voor les en toernooien.

Er is ook een all-in plus pakket voor €273,00. Daarbij zit naast bovengenoemde voordelen ook nog tennisles in de winter (in de blaashal). 

Begin je als nieuw lid met wintertraining? Dan hoef je nog geen lidmaatschap van LTV Breukelen te hebben. Je kunt je dan in het voorjaar aanmelden.

Tennislessen

De tennislessen bij LTV Breukelen worden verzorgd door tennisschool CTO. Ons beleid is dat elk beginnend jeugdlid tennislessen volgt. Ieder lesseizoen (zomer en winter) worden er groepjes gemaakt op basis van aangegeven beschikbaarheid, niveau/kleur en voorkeuren voor vriendjes en vriendinnetjes. Voor de jongere kinderen (in Rood en Oranje) zijn er in ieder geval lesgroepen op de woensdag- en vrijdagmiddag. CTO stuurt hiervoor in februari/augustus mailingen zodat je je per half jaar voor de tennislessen kunt inschrijven. Kijk voor meer informatie hier.

De prijzen voor de tennislessen verschillen per seizoen. In de winter zijn ook de kosten van de blaashal (op baan 1, 2 en 3 van LTV Breukelen) in de lesprijs opgenomen.

 • In de zomer variëren de tarieven van €130 voor een groep van 8 personen tot €250 voor een groep van 4 personen 55 minuten.
 • In de winter variëren de tarieven van €220 voor 8 personen tot €350 voor 4 personen. 
 • Verder zijn er ook privélessen of intensieve trainingen mogelijk. Voor de exacte prijzen voor de lesgroep die je wenst, kun je een mail naar [email protected] sturen.

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp'er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen. Kijk hier hoe het werkt!

Wat wordt er allemaal georganiseerd voor jeugdleden?

LTV Breukelen heeft een groot aantal jeugdleden en we organiseren daarom regelmatig leuke evenementen. Vanuit de Jeugdcommissie houden we je op de hoogte van de bovenstaande activiteiten die plaatsvinden via de email en de KNLTB Club App. Meer informatie is ook te vinden op de site. Tot slot heeft LTV Breukelen een Facebookpagina en Instagram account voor JC waar je lid van kan worden. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Competitie
Wij stimuleren alle kinderen om mee te doen aan de door KNLTB aangeboden competitievormen op zondag. Zo is er de World Tour Tenniskids voor de jongste jeugd. Voor de oudere jeugd zijn in het voor en najaar competitie wedstrijden.

 • Worldtour Tenniskids Rood en Oranje (6-10 jarigen) op zondag
 • Jeugdcompetitie Groen en Geel vanaf 10 jaar op zondag

Patat Tennis
Patat tennis is een activiteit waarbij er gezellig samen getennist wordt in clinic-vorm. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, iedereen kan en mag meedoen! En je mag altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. Vooraf aanmelden is niet nodig!

Na het tennissen kan je lekker patat eten op kosten van LTV Breukelen. Patat Tennis is er van maart-september vrijwel iedere eerste vrijdag van de maand van 16.00 – 17.00 voor Rood en Oranje (kinderen van 6 tot 10 jaar oud). 

Zomertoernooien
LTV Breukelen heeft twee grote jeugdtoernooien: Het Open Jeugd Toernooi (OJTB) voor alle kinderen uit de omgeving vindt plaats rond het begin van de schoolvakantie en de Jeugd clubkampioenschappen (JCK) voor alle jeugdleden van onze club in de laatste week van de schoolvakantie. Een leuke manier om veel kinderen te leren kennen, je tennisspel te oefenen en deel te nemen aan alle leuke activiteiten die tijdens de toernooiweken plaatsvinden.

Andere evenementen

 • De afgelopen jaren hebben we verschillende evenementen voor de jeugd georganiseerd: het Jubilieum Openingsevent voor alle jeugdleden het begin van het seizoen en het Generatietoernooi waarbij je als jeugdlid met een ‘senior’ uit jouw familie speelt.
 • Jaarlijks is er ook mogelijkheid om met begeleiders vanuit CTO naar het ABN Amro tennistoernooi te gaan.
 • In september wordt op TC Loenen het Vechtstreek Toernooi gespeeld waarbij de beste jeugd van zeven clubs uit de regio strijden om de Vechtstreek Cup, de wisselbeker die wordt uitgereikt aan de club die de meeste punten weet te behalen. Het is een invitatietoernooi waar de beste jeugd van de tennisverenigingen uit de Vechtstreek voor worden uitgenodigd om te tonen hoe mooi en goed jeugdtennis kan zijn, maar ook om te bepalen welke vereniging de meeste punten verzamelt en één jaar de Vechtstreek Cup mee naar huis mag nemen. Vanuit LTV Breukelen worden in ieder geval de Jeugd Clubkampioenen uit elke categorie uitgenodigd en Breukelen valt wel vaker in de prijzen.
 • Op zondag 15 december 2024 organiseren wij voor de 3e keer de Winter Clubkampioenschappen voor de jeugd. In de blaashal speel je korte tiebreaks tegen andere kinderen van jouw categorie (rood, oranje, groen en geel). Wij zorgen voor warme chocolademelk en een lekkere lunch. Wie wordt de nieuwe Winter Jeugd Clubkampioen 2024?  

Social media

LTV Breukelen is te vinden op diverse social media:

Voor meer informatie, hou de website en onze social media in de gaten. Vinden jij of je ouders het leuk om een actieve rol te spelen bij onze events, neem contact op met [email protected]

We wensen je veel tennisplezier!
De Jeugdcommissie
[email protected]