Vechtstreek Toernooi

Jeugd LTV Breukelen 3e op 43e editie van het jaarlijkse Vechtstreek Toernooi

Het 19 koppige jeugdteam van LTV Breukelen is eervol 3e geworden op de 43e editie van het jaarlijkse Vechtstreek Toernooi dat in Loenen gespeeld werd van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober. Tijdens dit invitatietoernooi doet de beste tennisjeugd uit de Vechtstreek mee. De spelers en speelsters van LTV Breukelen hebben tijdens zeer wisselende weersomstandigheden (hagel, regen, harde wind en af en toe zon) gevochten voor zichzelf en voor Team Breukelen. Uiteindelijk haalde Sophie (Meiden t/m 14), Ryan (Jongens t/m 18), Lot (Meiden t/m 18) en Gijs (Jongens t/m 18) de finale. Zowel Lot als Gijs werden knap kampioen in de hoogste categorie en stelde daarmee de 3e plaats voor LTV Breukelen veilig.

Helaas werd vanwege extreem weer de categorie Oranje afgelast. Hagel en onweer maakte de banen op de woensdag onbespeelbaar. Maud, Koen en Timo moesten derhalve teleurgesteld onverrichte zaken naar huis.

In de categorie Groen (Jongens) deden Joep en Sten mee. Sten won knap een wedstrijd in zijn poule maar het niveau van de jongens die meededen was erg hoog. Ook Naomi won een wedstrijd bij Groen (Meiden) maar haalde daarmee de finale niet.

Bij de categorie t/m 12 jaar deed alleen Thomas mee (jongens t/m 12). Hij won 1 van zijn 2 wedstrijden wat helaas niet genoeg was voor de halve finale. 

Bij de jongens t/m 14 won Hidde knap 1 wedstrijd. Hugo won beide poulewedstrijden en speelde op de zaterdag de halve finale. Deze verloor hij helaas van Ties de Kamper uit Abcoude, die later de finale verloor van Kick von Glinski uit Loenen.

Bij de meiden t/m 14 verloor Femke haar beide wedstrijden hoewel de laatste pas met 8-6 in de tiebreak van de 3e set. Sophie won al haar 3 poulewedstrijden en mocht derhalve de finale spelen. Extra knap van Sophie omdat ze veruit de jongste deelneemster was in deze categorie. De finale verloor ze van Julia Hu uit Vleuten.

De categorie jongens t/m 16 was zeer sterk bezet. Pom en Sebastiaan waren onze troeven hier. Beide haalde de finale niet. Pom verloor in de poule van de verliezend finalist Quinn Koster. Winnaar werd Tom van Valkenburg uit Abcoude.

Bij de meiden t/m 16 overleefde Anouk de poule fase niet. Roos was zeer dicht bij de finale. Ze won haar 1e poule wedstrijd maar verloor haar 2e wedstrijd zeer nipt van Carlijn Baggers uit Abcoude met 11-9 in de tiebreak van de 3e set. Carlijn won ook de finale.

De hoogste categorie (t/m 18 jaar) was voor LTV Breukelen.

Noortje won knap 1 van haar 3 wedstrijden. Lot won al haar 3 wedstrijden en was daarmee winnares van deze categorie geworden. De onderlinge strijd met Noortje won Lot net met 11-9 in de tiebreak van de 3e set. Wellicht was dit het laatste Vechtstreek Toernooi voor Lot dus een mooie afsluiting. Bij de jongens deden net als vorig jaar Gijs en Ryan mee namens Breukelen. Vorig jaar won Gijs de finale van Ryan. Dit jaar moesten de deelnemers 3 onderlinge wedstrijden spelen. Ryan won 2 van de 3 wedstrijden. Gijs won al zijn wedstrijden, hoewel het niet vanzelf ging. Gijs werd in zijn laatste deelname aan het Vechtstreek toernooi dus wederom kampioen in de hoogste categorie. In de afgelopen jaren heeft Gijs in elke leeftijdscategorie minimaal 1x gewonnen wat een zeer uitzonderlijke prestatie is.

Aan het einde van de zaterdag was het duidelijk dat Abcoude met 63 punten de verdiende winnaar is geworden van de 43e editie van het Vechtstreek Toernooi en dat Abcoude de Vechtstreek Cup meer naar huis mochten nemen. Vleuten werd 2e met 36 punten en LTV Breukelen werd met een klein verschil 3e met 31 punten.
Al met al een prima prestate van onze jeugd. De komende 12 maanden zal er weer hard getraind gaan worden om volgend jaar deze prestatie minstens te evenaren. Tot dan!

____________________________________________________________________________

Het Vechtstreek Toernooi is een invitatietoernooi voor de beste jeugd uit de Vechtstreek. Het toernooi vindt ieder jaar plaats in Loenen in de laatste week van september van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober.

Aan deze 43e editie doen 19 van onze jeugd spelers mee, waar ze gaan strijden om de jaarlijkse Vechtstreek Cup. De spelers zijn uitgenodigd door hun vereniging om hen te vertegenwoordigen in de strijd om de Vechtstreek Cup, die gaat naar de best presterende club van de Vechtstreek. Het toernooi is een begrip en uitdaging voor alle jeugdige tennistalenten uit de regio. 

Al 42 edities lang en na diverse aanpassingen blijft de kern iedereen aanspreken: in teamverband strijd leveren om uit te maken wie de beste en meest belovende jeugdafdeling heeft binnen de tennisverenigingen uit de Vechtstreek. Altijd uitdagend, altijd spannend, altijd mooie partijen, altijd trotse winnaars, maar ook altijd gezellig. Waar teamprestatie belangrijker is dan de persoonlijke winst, immers je verdient punten voor je vereniging en hoe verder dat je in het toernooi doordringt, hoe meer punten een overwinning oplevert. En het kan tot op de finaledag nog ontzettend spannend blijven. Kom onze jeugd aanmoedigen.