Voorjaarscompetitie 2021 verplaatst naar najaar

Op 4 mei 2021 hebben we het bericht ontvangen dat de voorjaarscompetitie helemaal afgelast is. 

Het bericht van KNLTB:

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Het openingsplan en de routekaart geven aan dat wellicht sporten binnen vanaf 18 mei en wedstrijden voor jeugd vanaf 26 mei mogelijk zijn. Voor volwassenen vanaf 27 jaar is wedstrijden spelen volgens de routekaart pas mogelijk vanaf 7 juli. Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren. Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis en padel voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021. De jeugdcompetitie (Tenniskids, Junioren en jeugd padelcompetitie) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. We verwachten in de week van 11 mei, na de volgende persconferentie hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en is het weer mogelijk om een volledige competitie te spelen. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers en padellers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie. 

Hou deze pagina in de gaten. 

_______________________________________________________________________

Inschrijving competitie

  • Het inschrijven als team is alleen mogelijk bij senioren. Jeugdspelers mogen wel voorkeur voor vrienden of vriendinnen aangeven. De jeugdteams worden samengesteld door CTO in samenspraak met de jeugdcommissie.
  • Ten op zichte van vorig jaar zijn een aantal wijzigingen. De 50+ competitie op zaterdag is samengevoegd met de 17+ competitie.
  • Daarnaast zijn op zondag drie nieuwe competitievormen geïntroduceerd, de herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel competitie. In deze nieuwe vorm (welke voor de vrijdag en zaterdag al langer bestond) worden alleen dubbelwedstrijden gespeeld.
  • De competitie nieuwe stijl, zoals in 2018 geïntroduceerd (waarbij de derde set in dubbel partijen is vervangen door een super tiebreak) blijft bestaan.
  • Voor de zaterdag vervallen alle teamrechten. Éénmalig wordt op basis van de speelsterktes van de competitiespelers een nieuwe klasse indeling bepaald. Vanaf volgend jaar wordt weer volgens promotie/degradatie gespeeld. Voor de zondag blijven de huidige teamrechten wel bestaan.
  • Net als voorgaande jaren verwachten we weer een groot animo voor de competitie. Wanneer het aantal inschrijvingen groter is dan de beschikbare capaciteit zal worden geloot tussen de inschrijvingen. Zie hiervoor ook meer informatie hieronder.   

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.  

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Veel tennisplezier,   Faye Smeele-Reitsma namens CWT

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf aanvoerdersbrief 2019.pdf