Voorjaarscompetitie 2024

Ieder jaar doen we met vele teams mee met de competitie. Hier vind je meer informatie over de voorjaarscompetitie van 2024. 

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Zij ontvangen de instructies over het invoeren van uitslagen en een lijst met namen van invallers.

Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Met sportieve groet, de CWT 

Marian Mens
Jack van der Veen
Wenche Asyee

_____________________________________________________________________

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.

Hoe is de voorjaarscompetitie georganiseerd? 

  • De vrijdagavondcompetitie wordt weer een om-de-week competitie, met 5 speelrondes. Dus de ene week de gemengd dubbel, de andere week de damesdubbel en de herendubbel. De gemengde competitie start een week eerder dan de competitieteams voor de heren- en damesdubbels.
  • De overige competitiesoorten (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend/ overdag, zaterdag en zondag) spelen ‘regulier’, dus wekelijks in 7 speelrondes.

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid.

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen in 2023, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf