Voorjaarscompetitie 2021

Op 25 februari 2021 hebben we het bericht ontvangen dat de voorjaarscompetitie uitgesteld is tot mei:

KNLTB: Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Het animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan. We hebben verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, ook wedstrijden spelen. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen. Onderstaand zijn de voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie.

Voor meer informatie en mogelijke scenario's die KNLTB aan het bekijken is, klik hier. 


Inschrijving competitie

  • Het inschrijven als team is alleen mogelijk bij senioren. Jeugdspelers mogen wel voorkeur voor vrienden of vriendinnen aangeven. De jeugdteams worden samengesteld door CTO in samenspraak met de jeugdcommissie.
  • Ten op zichte van vorig jaar zijn een aantal wijzigingen. De 50+ competitie op zaterdag is samengevoegd met de 17+ competitie.
  • Daarnaast zijn op zondag drie nieuwe competitievormen geïntroduceerd, de herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel competitie. In deze nieuwe vorm (welke voor de vrijdag en zaterdag al langer bestond) worden alleen dubbelwedstrijden gespeeld.
  • De competitie nieuwe stijl, zoals in 2018 geïntroduceerd (waarbij de derde set in dubbel partijen is vervangen door een super tiebreak) blijft bestaan.
  • Voor de zaterdag vervallen alle teamrechten. Éénmalig wordt op basis van de speelsterktes van de competitiespelers een nieuwe klasse indeling bepaald. Vanaf volgend jaar wordt weer volgens promotie/degradatie gespeeld. Voor de zondag blijven de huidige teamrechten wel bestaan.
  • Net als voorgaande jaren verwachten we weer een groot animo voor de competitie. Wanneer het aantal inschrijvingen groter is dan de beschikbare capaciteit zal worden geloot tussen de inschrijvingen. Zie hiervoor ook meer informatie hieronder.   

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.  

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Veel tennisplezier,   Faye Smeele-Reitsma namens CWT

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf aanvoerdersbrief 2019.pdf