Voorjaarscompetitie 2023

Ieder jaar doen we met vele teams mee met de competitie. Hier vind je meer informatie over de voorjaarcompetitie van 2023.

Hoe is de voorjaarscompetitie georganiseerd? 

  • De vrijdagavondcompetitie wordt weer een om-de-week competitie, met 5 speelrondes. Dus de ene week de gemengd dubbel, de andere week de damesdubbel en de herendubbel. De gemengde competitie start een week eerder dan de competitieteams voor de heren- en damesdubbels.
  • De overige competitiesoorten (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend/ overdag, zaterdag en zondag) spelen ‘regulier’, dus wekelijks in 7 speelrondes.
  • Ieder jaar melden er meer teams zich aan dan we kunnen plaatsen. Vooral de vrijdagavondcompetitie blijkt elk jaar zeer populair met als gevolg dat kans op ‘uitloten’ van teams vanwege de beperkte baancapaciteit. Tip: overweeg de mogelijkheid om (vrijdag) overdag competitie te spelen, dan is er alle ruimte. 

Wat verder opvalt is dat we veel relatief ‘kleine’ teams hebben. We adviseren daarom het volgende:

  • Schrijf zoveel mogelijk met volledige teams in, deze zijn makkelijker te plaatsen dan losse inschrijvingen. Losse inschrijvingen worden op de invallerslijst geplaatst.
  • Schrijf in met teams van tenminste 6 spelers zodat er altijd invallers zijn binnen het team.
  • Verwelkom nieuwe leden in je team, immers ook zij willen graag competitie spelen en voor hen is het niet altijd makkelijk om een team te vinden. 

Veel tennisplezier,  CWT 

Marian Mens
Jack van der Veen
Wenche Asyee

_____________________________________________________________________

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.  

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid.

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

 

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf Teamindeling Seniorencompetitie VJ2022-v2.pdf aanvoerdersbrief 2022 DEF.pdf Baanindeling per week versie 11-4.pdf