Najaarscompetitie 2024

Ieder jaar doen we met vele teams mee met de competitie. Hier vind je meer informatie over de najaarscompetitie van 2024. 

Inschrijven voor de najaarscompetitie kan tot 1 juni 2024. De aangeboden competitievormen zijn te vinden op het inschrijfformulier.

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Zij ontvangen de instructies over het invoeren van uitslagen en een lijst met namen van invallers.

Data najaarscompetitie:

Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Met sportieve groet, de CWT 

Marian Mens
Jack van der Veen
Wenche Asyee

_____________________________________________________________________

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je bij voorkeur een volledig team aan. Als er voldoende losse inschrijvingen zijn proberen we hier een team van te maken. Als dit niet lukt kom je op de invallijst.

De indeling voor de jeugdcompetitie (t/m 17 jaar) loopt via de jeugdcommissie en CTO.

Hoe is de voorjaarscompetitie georganiseerd? 

  • De vrijdagavondcompetitie wordt weer een om-de-week competitie, met 5 speelrondes. Dus de ene week de gemengd dubbel, de andere week de dames- en de herendubbel. De gemengde competitie start een week eerder dan de competitieteams voor de dames- en herendubbels.
  • De overige competitiesoorten (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend/ overdag, zaterdag en zondag) spelen ‘regulier’, dus wekelijks in 7 speelrondes.

Hoe is de najaarscompetitie georganiseerd?

  • De najaarscompetitie bestaat uit vijf speelrondes: zie hierboven voor de data.
  • De vrijdagavondcompetities zijn elke week (en niet om de week zoals in het voorjaar). Dat betekend dat zowel de gemengd dubbels als de dames- en herendubbel teams op dezelfde speeldagen plaatsvinden.
  • Gezien het feit dat de blaashal er in het najaar staat is de baancapaciteit beperkt. 
  • Als er meer aanmeldingen zijn dan onze baancapaciteit toelaat vindt loting plaats, zie hieronder voor het beleid. Mocht je team uitgeloot worden dan hoort de captain dat zo snel mogelijk. Uiterlijk eind juni 2024 informeren we jullie via de captains welke teams zijn aangemeld bij de KNLTB.

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid.

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen in 2023, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf