Voorjaarscompetitie 2022

We hopen dat in 2022 de voorjaarscompetitie normaal doorgaat, we hebben zoals altijd veel mensen die hieraan mee willen doen. De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2022 is geopend: http://ltvb.baghuis.com/ Inschrijven is mogelijk tot 3 december.
 
Er zijn wat nieuwe elementen voor de competitie:

  • Vrijdagavond competitie wordt om de week competitie, waarin in 5 speelrondes gespeeld wordt.
  • De gemengde competitie en 8&9 competitie start 1 week voor de heren- en dames competitieteams.
  • De overige competitiesoorten (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) spelen regulier wekelijks in 7 speelrondes.

Ieder jaar melden er zich meer teams aan dan we kunnen plaatsen. Vooral de vrijdagavond is extreem populair. Wat opvalt is dat we veel kleine teams hebben, waardoor de kans dat je uitgeloot wordt steeds groter wordt. We adviseren daarom het volgende:

  • Schrijf zoveel mogelijk met volledige teams in, deze zijn makkelijker te plaatsen dan losse inschrijvingen. Losse inschrijvingen worden op de invallerslijst geplaatst.
  • Schrijf in met grotere teams zodat er altijd een invaller zijn binnen het team (minimaal 6 spelers)
  • Nodig nieuwe leden uit in je team zodat zij zich ook kunnen aanmelden voor competitie
  • Het inschrijven als team is alleen mogelijk bij senioren. Jeugdspelers mogen wel voorkeur voor vrienden of vriendinnen aangeven. De jeugdteams worden samengesteld door CTO in samenspraak met de jeugdcommissie.

Data voorjaarscompetitie

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet. 

Veel tennisplezier,  CWT 

Faye Reitsma (tot november 2021)
Marian Mens
Jack van der Veen
Wenche Asyee

_____________________________________________________________________

Competitie bij LTV Breukelen

Van april tot en met juni (voorjaarscompetitie) en september tot en met oktober (najaarscompetitie) kun je deelnemen aan de competitie. Als vereniging schrijven wij teams in voor de landelijke competitie (op zondag) en de regionale competitie (op dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdag en zaterdag).
Vanwege de grote druk op de banen is er gekozen niet deel te nemen aan competitievormen op doordeweekse avonden. Inschrijving voor de competitie is meestal rond november (voor de voorjaarscompetitie) en rond mei (voor de najaarscompetitie). Hier vindt aparte correspondentie over plaats.
Voor de seniorencompetitie meld je een volledig team aan, losse inschrijvingen blijken moeilijk te plaatsen. De indeling voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie en CTO.  

Lotingsbeleid

Competitiedeelname blijft onder de leden van LTV Breukelen onverminderd populair. Onze vereniging heeft een groot aantal competitiespelers en competitieteams met bijbehorende druk op onze baancapaciteit. Helaas kunnen we niet altijd alle aanmeldingen voor de competitie daadwerkelijk indelen. Om deze reden vind loting plaats: lees hier meer over het competitiebeleid.

Reglementen

Voor deelname aan competitie gelden landelijke regels. Deze zijn opgenomen in de algemene tennisspelregels, het competitiereglement en het wedstrijdbulletin van de verschillende competitievormen. Vooral de reglementen rondom het inzetten van invallers zijn belangrijk om notitie van te nemen. De reglementen en meer algemene informatie is te vinden op de website van de KNLTB

Invoeren van competitie uitslagen

Er wordt 1 persoon per team aangewezen als aanvoerder. Deze persoon krijgt ook de rechten om de uitslagen in te voeren. Voor instructies over het invoeren van uitslagen, lees hier meer. Bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met [email protected]

 

Competitiedeelname en lotingbeleid LTVB.pdf aanvoerdersbrief 2019.pdf