Terugblik Clubkampioenschappen 2021

“Wat een prachtig weer”, “fijn dat het weer kan hè”, “leuk zoveel poulewedstrijden”, “ik heb zoveel tie-breaks gespeeld, “het ging voor geen meter”, “wat een heerlijke hapjes!”

Zo maar wat opmerkingen van deelnemers, toeschouwers en van ons, de organisatie.
Met ruim 200 deelnemers en 300 wedstrijden zitten de clubkampioenschappen 2021 er alweer een tijdje op. Nog nagenieten? De foto's van de CK 2021 zijn zichtbaar via het menu bij Over ons - Foto's (je moet wel ingelogd zijn in de mijnclub omgeving).

Het was voor ons weer een plezier om de organisatie te doen met inderdaad prachtig weer en in een ouderwetse goede clubsfeer. Met dezelfde clubkampioenen in de DE en HE als vorig jaar. Wie gaan Frederique en Tieme volgend jaar verslaan? 

Mocht je volgend jaar ook je steentje willen bijdragen aan dit leuke toernooi, meld je dan aan op [email protected].


Alice | Annemar | Bas | Joop | Marijke | Wenche


_____________________________

Lees hier het verslag van het Clubtoernooi 2020: een speciaal toernooi in vele opzichten:

 

CK 2020 jeugd en senioren: een succes!

2020, het jaar dat alles plotseling anders is.... Het was half maart toen de commissies besloten om de clubkampioenschappen door te laten gaan. Ingegeven door de late zomervakantie zijn de jeugd en senioren voor het eerst sinds hun historie tegelijk georganiseerd. Door de corona richtlijnen van de KNLTB was het zoeken naar een goede opzet van beide toernooien samen. Maar dan toch eindelijk, mochten we weer de baan op om wedstrijden te spelen! Zowel de jeugd als de senioren waren zo blij als jonge kalveren die de wei weer in mogen. Na een voorjaar zonder tenniscompetitie was het heerlijk de strijd op de banen weer aan te mogen gaan.

 

Enkele opvallende wetenswaardigheden:

  • De corona-inschrijflijsten zijn ondertussen door de shredder gegaan, gelukkig hebben we hier geen gebruik van hoeven maken. Wel hebben de lijsten de volgende info opgeleverd: gemiddeld bezoekers per dag: 82, met in het finale weekeinde de piek met 150 bezoekers.
  • De wedstrijdstatistieken, altijd leuk.... De jeugd heeft naast de rode clinics 189 wedstrijden gespeeld. De senioren 288 wedstrijden, met 212 spelers en een gemiddelde speelduur van net geen 90 minuten. Op de finale dag met 18 volledige wedstrijden was het gemiddelde 110 minuten, waarbij vermeldt moet worden dat Charlie flink haar best heeft gedaan voor een hoog gemiddelde.
  • We hebben helaas het aantal sprint met hindernis wedstrijden op de stormbaan niet geteld, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durven we te zeggen dat het er meer zijn dan wedstrijden op de baan ­čśë !
  • We hebben een kersverse vrijwilliger van het jaar Luc André, die de beker dubbel en dwars verdient. Wij zijn zeer benieuwd aan wie Luc volgend jaar de beker overhandigd.
  • In 20 minuten was het klusje opruimen van het terras op baan 4 geklaard. Applaus voor iedere krachtpatser die daarbij geholpen heeft!

De kampioenschappen hebben alleen plaats kunnen vinden door de vele extra vrijwilligers die soms op het laatste moment gevraagd toch direct naar het park kwamen om te helpen. Hierbij willen wij de volgende mensen (op alfabetische volgorde) nog een keer in het zonnetje zetten:
Arda, Carla, Claudia, Cora, Dennis, Erna, Frank, Geert Jan, Gerard, Georgette, Hans, Harry, Jack, Jan-Bert, Jos, Judith, Karin, Leo, Luc, Marcel, Marieke, Marten, Martien, Mirjam, Nanda, Nathalie, Natasha, Nicole, Olaf, Sacha, Sharon, Ton en CTO voor de clinics. Zonder jullie hulp hadden de kampioenschappen niet kunnen plaats vinden!


Dank ook aan allen die de evaluatie hebben ingevuld. De 8,5 die jullie ons gegeven hebben gaan we volgend jaar weer proberen te evenaren.

Zien we jullie volgend jaar weer? Dan gaan we er weer een top toernooi van maken. Het kampioenen bord 2020 hangt in de ingang van het paviljoen, wie zouden daar volgend jaar op te zien zijn?


Met sportieve groet,
CK en CJK2020