Op naar een rookvrije vereniging

 

LTV Breukelen is rookvrij sinds 23 augustus 2021

Vanaf 23 augustus mag er op het park niet meer gerookt worden, behalve op de aangegeven rookplek. We helpen daardoor mee aan het laten opgroeien van een rookvrije generatie! Gezond door sport en frisse lucht! Help je mee om er een succes van te maken? Misschien moet er af en toe iemand gewezen worden op de rookplek, of moeten teams die op onze club komen spelen bij ontvangst geïnformeerd worden. Er zijn nieuwe bordjes die verwijzen naar de rookplek en vooral borden om aan te geven dat we een (bijna) rookvrije club zijn. Prettig als iedereen daar op let zodat we er met elkaar voor zorgen dat we het rookvrij van onze club soepel handhaven. 

Update dd. 20 juni 2021

Op verzoek van de ALV 2021 heeft het bestuur het rookbeleid weer opgepakt. LTV Breukelen is op dit moment al tijdens jeugdevenementen rookvrij. De ALV heeft er al eerder op aangedrongen verdere stappen te zetten. Op steeds meer plekken in Nederland, ook in de buitenlucht, is roken niet langer toegestaan. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. 

LTV Breukelen wil daarom de volgende stap zetten. Het clubterrein wordt rookvrij, met uitzondering van een bescheiden rookplek. Er zijn bordjes die verwijzen naar de rookplek en er is gesnoeid achter baan 2, zodat we daar een statafel kunnen plaatsen. Er worden op verschillende plekken nog borden of stickers opgehangen om aan te geven dat we een (bijna) rookvrije club zijn. 

Iedereen is en blijft natuurlijk welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen straks de rokers om buiten het zicht van kinderen en alleen op de specifiek aangewezen plek te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zullen rookvrij worden.

We sluiten hiermee aan bij ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ en bij de ambitie van NOC*NSF dat alle buitensportverenigingen in 2025 rookvrij zijn. Het terrein wordt rookvrij vanaf half augustus met ingang van onze clubkampioenschappen 2021. 

Wil je meer weten over de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’, kijk dan op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We hopen dat jij als lid van LTV Breukelen, net als wij, je sterk wilt maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Voor overige informatie en eventuele vragen kan je een mail sturen naar [email protected]