Ons nieuwe rookbeleid gaat 23 augustus in!

22 augustus 2021


We zijn er klaar voor! Niet alleen voor de jeugdclubkampioenschappen, maar ook voor een (bijna) rookvrije tennisclub. Vanaf 23 augustus mag er op het park niet meer gerookt worden, behalve op de aangegeven rookplek. We helpen daardoor mee aan het laten opgroeien van een rookvrije generatie! Gezond door sport en frisse lucht! Help je mee om er een succes van te maken? Misschien moet er af en toe iemand gewezen worden op de rookplek, of moeten teams die op onze club komen spelen bij ontvangst geïnformeerd worden. Er zijn nieuwe bordjes die verwijzen naar de rookplek en vooral borden om aan te geven dat we een (bijna) rookvrije club zijn. Prettig als iedereen daar op let zodat we er met elkaar voor zorgen dat we het rookvrij van onze club soepel handhaven. 

-------------------

Mail 20 juni 2021: Op naar een rookvrije vereniging

Op verzoek van de ALV 2021 heeft het bestuur het rookbeleid weer opgepakt. LTV Breukelen is op dit moment al tijdens jeugdevenementen rookvrij. De ALV heeft er al eerder op aangedrongen verdere stappen te zetten. Op steeds meer plekken in Nederland, ook in de buitenlucht, is roken niet langer toegestaan. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. 

LTV Breukelen wil daarom de volgende stap zetten. Het clubterrein wordt rookvrij, met uitzondering van een bescheiden rookplek. We sluiten daarmee aan bij ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ en bij de ambitie van NOC*NSF dat alle buitensportverenigingen in 2025 rookvrij zijn. Het terrein wordt rookvrij vanaf half augustus met ingang van onze clubkampioenschappen 2021. In de aanloop naar deze datum houden we je via enkele berichten op de hoogte.

Iedereen is en blijft natuurlijk welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen straks de rokers om buiten het zicht van kinderen en alleen op de specifiek aangewezen plek te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zullen rookvrij worden. Dit wordt even wennen en daarom willen we jullie hiervan alvast op de hoogte brengen. 

Wil je meer weten over de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’, kijk dan op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We hopen dat jij als lid van LTV Breukelen, net als wij, je sterk wilt maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Voor overige informatie en eventuele vragen kan je een mail sturen naar [email protected] 

Nieuwscategorieën