Recyclen van tennisballen met Renewaball

14 maart 2021


Voor wie zich afvraagt wat die blauwgroene container op ons tennispark doet: Sinds kort doet onze vereniging mee aan de landelijke actie van Renewaball, waarbij Nederlandse tennisverenigingen gebruikte ballen inzamelen. Van die ballen worden nieuwe tennisballen gemaakt. Die ballen heten Renewaball®. Het is een circulaire bal: hij is gemaakt van oude ballen maar ook geschikt om te  recyclen tot nieuwe tennisballen. Dat was nog nooit eerder gedaan, het is een wereldprimeur, een innovatie van Nederlandse bodem. En: Renewaball heeft een biologisch vilt (wol, katoen), waar dus geen polyester of nylon inzit. Je slaat er dus geen microplastics mee het milieu in. Renewaball maakt van die ingezamelde ballen bijvoorbeeld ook sportvloeren.

De container en het ophalen van de oude ballen kosten ons als vereniging niets. De kosten van container en lediging ervan worden de komende jaren gedragen door ABN AMRO. Omdat ABN AMRO circulariteit maar ook duurzaamheid in de tennissport belangrijk vindt en dat graag ondersteunt.

LET OP: Wat mag er in de inzamelcontainer die op ons tennispark staat? Alleen tennisballen, en padelballen - van elk merk. Verder niets. Geen blikken, kokers, dozen, en al helemaal geen afval! Als je er bijvoorbeeld etenswaren ingooit kan de inhoud alsnog niet gerecycled worden (en moeten wij als club een boete betalen). 

Klik hier voor meer informatie

Nieuwscategorieën