Terugblik op de Clubkampioenschappen 2020 - 2021

30 oktober 2021


Clubkampioenschappen 2021

“Wat een prachtig weer”, “fijn dat het weer kan hè”, “leuk zoveel poulewedstrijden”, “ik heb zoveel tie-breaks gespeeld, “het ging voor geen meter”, “wat een heerlijke hapjes!”

Zo maar wat opmerkingen van deelnemers, toeschouwers en van ons, de organisatie. Met ruim 200 deelnemers en 300 wedstrijden zitten de clubkampioenschappen 2021 er alweer een tijdje op. Nog nagenieten? De foto's van de CK 2021 zijn zichtbaar via het menu bij Over ons - Foto's (je moet wel ingelogd zijn in de mijnclub omgeving).

Het was voor ons weer een plezier om de organisatie te doen met inderdaad prachtig weer en in een ouderwetse goede clubsfeer. Met dezelfde clubkampioenen in de DE en HE als vorig jaar. Wie gaan Frederique en Tieme volgend jaar verslaan? 

Clubkampioenschappen 2020

 

2020, het jaar dat alles plotseling anders is.... Het was half maart toen de commissies besloten om de clubkampioenschappen door te laten gaan. Ingegeven door de late zomervakantie zijn de jeugd en senioren voor het eerst sinds hun historie tegelijk georganiseerd. Door de corona richtlijnen van de KNLTB was het zoeken naar een goede opzet van beide toernooien samen. Maar dan toch eindelijk, mochten we weer de baan op om wedstrijden te spelen! Zowel de jeugd als de senioren waren zo blij als jonge kalveren die de wei weer in mogen. Na een voorjaar zonder tenniscompetitie was het heerlijk de strijd op de banen weer aan te mogen gaan.

 

Enkele opvallende wetenswaardigheden:

  • De corona-inschrijflijsten zijn ondertussen door de shredder gegaan, gelukkig hebben we hier geen gebruik van hoeven maken. Wel hebben de lijsten de volgende info opgeleverd: gemiddeld bezoekers per dag: 82, met in het finale weekeinde de piek met 150 bezoekers.
  • De wedstrijdstatistieken, altijd leuk.... De jeugd heeft naast de rode clinics 189 wedstrijden gespeeld. De senioren 288 wedstrijden, met 212 spelers en een gemiddelde speelduur van net geen 90 minuten. Op de finale dag met 18 volledige wedstrijden was het gemiddelde 110 minuten, waarbij vermeldt moet worden dat Charlie flink haar best heeft gedaan voor een hoog gemiddelde.
  • We hebben helaas het aantal sprint met hindernis wedstrijden op de stormbaan niet geteld, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durven we te zeggen dat het er meer zijn dan wedstrijden op de baan 😉 !
  • We hebben een kersverse vrijwilliger van het jaar Luc André, die de beker dubbel en dwars verdient. Wij zijn zeer benieuwd aan wie Luc volgend jaar de beker overhandigd.
  • In 20 minuten was het klusje opruimen van het terras op baan 4 geklaard. Applaus voor iedere krachtpatser die daarbij geholpen heeft!

Dank ook aan allen die de evaluatie hebben ingevuld. De 8,5 die jullie ons gegeven hebben gaan we volgend jaar weer proberen te evenaren.

Nieuwscategorieën